Cultura

Els objectius del Servei de cultura de l’Ajuntament de Balenyà estan recollits en el Pla d’Acció Cultural el qual pretén vetllar pel desenvolupament cultural del poble:

Foment de la identitat i la cohesió social, posar en valor el patrimoni i la memòria, articular cultura, art i espai públic, potenciar les festes com espai de cohesió social,
consolidació de l’ecosistema cultural, fomentar la formació i la difusió, articular la xarxa d’equipaments culturals locals.
Articulació de la cultura de proximitat i la creació de públics, fomentar la lectura com a pilar bàsic de la cultura, potenciar la creació de públics, consolidar el agents culturals i promoure la participació en la cultura

 

Notícies
Més notícies
Agenda
 • MARRU Teatre: Marru, d’Arnau Casanovas i Guim Puig 26-03-2023

  Diumenge, 26 de març de 2023 a les 18.30h

  Marrud’Arnau Casanovas i Guim Puig

  Del cafè sempre en queda el marro, i quan el cafè és bo fins i tot el marro es pot aprofitar. Un espectacle que parla de les nostres constums, tradicions,  prohibicions, injustícies, d’actualitat catalana i d’altres temes actuals de la nostra societat. Una societat on de “marro” mai en falta.Necessitem, en aquests temps que corren, posar humor a la nostra societat, riure de les nostres costums i buscar respostes a totes aquelles preguntes que d’entrada semblen no tenir-ne. Marru  és això.... Posem la llum de l’humor a la foscor de la societat on vivim?

 • MR. KEBAB Teatre: Mr. Kebab, de Joan Estrader. 02-04-2023

  Diumenge, 2 d’abril de 2023 a les 18.30h

  Mr. Kebab, de Joan Estrader.

  Mr. Kebab barreja humor absurd, màgia, surrealisme, jocs de paraules i una gran complicitat amb el públic. Un esdeveniment en si mateix que col·loca i descol·loca a l’espectador de forma intel·ligent i elegant on regna la simplicitat i l’inesperat. Mr. Kebab, un mag de pare turc i mare de Reus introdueix al públic al món del dadaisme, la idea que tot és anti, anti-màgia, anti-art, anti-públic i a partir d’aquesta base es dispara l’absurd. 70 minuts de deliri irreverent i iconoclasta on al final, el personatge s’afarta del públic, se’n va del teatre i diu: Aquí us quedeu!

 • QUIN POLLASTRE Teatre: Quin pollastre! de Guillem Estadella 16-04-2023

  Diumenge, 16 d’abril de 2023 a les 18.30h

  Quin pollastre!,  de Guillem Estadella

  Qui no ha hagut de salvar un bon pollastre a la seva vida? En Guillem Estadella, tot i la seva curta edat, ja n’ha hagut de solucionar uns quants. Per això, ha està decidit a fer teràpia amb el seu públic, per parlar de totes aquelles situacions complicades que, de ben segur, més d’un ha viscut. Un monòleg que combina l’stand up amb la improvisació, un toc musical i un parell d’ous.

Més actes
Plans, programes i projectes
 • Pla d´acció cultural de Balenyà

  El Pla d’acció Cultural de Balenyà es l’eina que ens ha de permetre conèixer el moment que vivim culturalment, detectar-ne les mancances,
  establir prioritats i definir les accions que ens han de portar a trobar la nostra manera de “fer cultura”, conscients que la cultura té un paper clau en el creixement individual
  de cadascun de nosaltres i, en conseqüència, en el creixement i consolidació del nostre poble i de la nostra identitat.
   

 • Projecte Educatiu de Poble (PEP) Projecte Educatiu de Poble (PEP)

  El Projecte Educatiu de Poble (PEP) és un projecte municipal que aborda l’educació a Balenyà des de tots els seus àmbits: la família, l’escola, l’esport, la cultura, el lleure, la participació a les entitats, les accions que promou l’Ajuntament, parteix de la idea que l’educació no es fa només a l’escola sinó que els pobles eduquen de moltes maneres: formant i informant, fent activitats, establint normes de civisme, mantenint costums i tradicions, participant en entitats, promovent accions, etc. 

  I es que com diu el nostre lema:

  “FA FALTA TOT UN POBLE PER EDUCAR UN SOL INFANT”

Serveis
 • Mapa de patrimoni cultural

  Els mapes de patrimoni cultural són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol·liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.

Equipaments