Edifici la Pista

L’antiga Pista va ser l’edifici més popular d’Els Hostalets de Balenyà des de la postguerra fins a finals de la dècada de 1980. Era un centre cívic i, en el seu recinte, s’hi podia trobar un bar i un espai per practicar diferents esports, com ara els “bolos”, el “frontón” i el patinatge.

D’aquí va sortir, el 1951, un dels primers equips d’hoquei patins de la comarca. Aquell mateix any es va fundar el Club Patí Vic i el 1955 es va fundar el Club Patí Voltregà.

L’edifici actual de la Pista és la seu de l’Ajuntament. Va ser dissenyat pel prestigiós arquitecte, ja traspassat, Enric Miralles, amb l’ajuda de Carme Pinós. És un edifici d’aires moderns, amb una estructura de ferro i formigó i d’unes dimensions considerables. Aquest edifici ha esdevingut centre d’admiració i controvèrsia alhora.

Als uns, no els acaba d’agradar aquesta original distribució de les formes, els pesos i les dimensions en aquesta amalgama de ferro, fusta, vidre i formigó; pels altres és una obra d’enginyeria arquitectònica amb ressò mundial merescut, després d’haver rebut amb tots els honors el premi d’arquitectura del Foment de les Arts Decoratives (FAD) del 1994.

Aquest edifici ha estat motiu de referència d’exposicions d’arquitectura que s’han fet arreu del món, entre les quals es destaquen Gallery for Architecture de Nova York i Arc en Reve al centre George Pompidou.
Així també ha estat esmentat en nombroses revistes especialitzades en temes d’arquitectura nacionals i internacionals.

Darrera actualització: 24.02.2022 | 09:24