Pla d’Actuació Municipal 2020-2023

Per què un nou Pla d’Actuació Municipal?

Perquè des de l’Equip de Govern es considera que és una fórmula excel·lent per gestionar, de forma planificada, les actuacions que es volen dur a terme en el nostre municipi, conscients de les necessitats que aquest té, però també conscients de les limitacions econòmiques que tenim com a ens local.

Per poder compartir, tots plegats, cap a on anem i com volem que sigui l’avui i el demà del nostre municipi.

En aquest Pla definim grans inversions a realitzar, que en part estan en procés d’execució, però també definim quines línies de despesa corrent volem potenciar amb l’objectiu de cobrir aquelles mancances del dia a dia que s’estan mostrant com a més importants.

També fem un exercici en el qual assumim els objectius de l’Agenda 2030, amb una revisió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), vetllant, en la nostra mesura, per a la seva consecució.

Un Pla d’Acció Municipal per un món més just i equitatiu

Les Nacions Unides han llençat un repte al món sencer. La iniciativa està recollida en l’Agenda 2030, que a través de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) estableix l’horitzó per avançar en la propera dècada des d’avui mateix.

Els ODS marquen fites en qüestions socials (pobresa, desigualtat, igualtat de gènere, salut, educació), ambientals (canvi climàtic, ús sostenible dels recursos, protecció de la vida natural i els ecosistemes, aigua, energia), econòmiques (accés al treball, millora de l’economia, infraestructures) i bon govern (transparència, justícia, retiment de comptes).

Des de Balenyà volem treballar en l’assoliment dels ODS des de les nostres possibilitats, i que els ODS esdevinguin un estímul i un catalitzador per avançar cap a un municipi on es visqui millor, i que amb la nostra iniciativa també contribuïm a que es generi un canvi global.

El nostre projecte de municipi vol donar resposta als reptes del món local amb la necessitat de cooperar amb les entitats, les empreses i la ciutadania.

Darrera actualització: 20.12.2021 | 10:27