Setmana Internacional del Compost

Divendres, 3 de maig de 2024

Tindrà lloc del 5 a l’11 de maig a la Mancomunitat, es podrà recollir compost provinent dels residus orgànics tractats amb recursos propis, i s’impartirà una jornada tècnica per fer compost.

La Mancomunitat obté compost de classe A amb la matèria orgànica recollida amb el sistema porta a porta i la implicació de la ciutadania, la promoció de l’ús del compost i el compostatge domèstic, i les campanyes de sensibilització i projectes educatius que es porten a terme.
 
És per això que l’ens se suma un any més a la Setmana Internacional del Compost (ICAW) per animar a fer compost, que s’obté de la descomposició de la matèria agrícola mitjançant el procés de compostatge, i que es reutilitza en el sector agrícola per millorar la fertilitat dels sòls i dels cultius.
 
Quines activitats es portaran a terme?
La Mancomunitat posa a l’abast de la ciutadania informació, recursos i consells per difondre els beneficis del compost entre el 5 i l’11 de maig.
 
Repartiment gratuït de compost procedent de la planta de compostatge de la Mancomunitat a la ciutadania, com a fruit del seu esforç. Es repartirà
compost gratuït a Balenyà, Folgueroles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, i Viladrau.
 
Jornada tècnica “Fem Compost a Osona” El 7 de maig de 9 a 14 h l’Espai Muriel Casals de Tona acollirà la jornada tècnica “Fem compost a Osona”, organitzada per l’Agència de Residus de
Catalunya conjuntament amb la Mancomunitat. En la jornada es farà una mirada al compostatge a Catalunya i a Osona, i es visualitzaran diferents experiències a la comarca, caracteritzada per
l’afluència de compostatge en origen en granja i el compostatge comunitari.
El compostatge de dejeccions ramaderes, de la fracció orgànica municipal o el tractament dels residus orgànics genera un recurs, el compost, quecontribueix a la millora de la fertilitat i activitat biològica dels sòls, la retenció d’humitat i carboni, afavorint l’economia circular i la mitigació del canvi climàtic.
 
La jornada inclourà una sessió pràctica i una exposició per conèixer el compost generat a l’entorn i finalitzarà amb la visita a la planta de compostatge de la Mancomunitat.
 
 
Darrera actualització: 3.05.2024 | 12:51