Campanya per desmitificar l’ús de l’alcohol i prevenir conductes de risc

Dijous, 9 de novembre de 2023

L’alcohol és la droga més consumida i acceptada socialment, que s’associa a  espais d’oci i les relacions socials, i amb una baixa percepció de risc. El  consum excessiu i habitual perjudica la salut, pot augmentar el risc de tenir  lesions, agreuja problemes psíquics i socials, i pot perjudicar les relacions  interpersonals. 

És per això que des de la Mancomunitat i els pobles que la formen s’ha  organitzat una iniciativa per sensibilitzar sobre la temàtica a totes les edats.  Per això, entre el dilluns 13 i el diumenge 19 de novembre –entorn el 15 de  novembre, Dia Mundial sense Alcohol- es publicaran diferents vídeos a través  dels comptes d’Instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca  Vergonya.


En els diferents vídeos s’hi tracten diverses qüestions relacionades amb els  mites relacionats amb el consum d’alcohol. A partir d’aquí, el dilluns 20 de  novembre, s’habilitarà un qüestionari que posarà a prova la ciutadania i al  que es podrà accedir des del perfil Poca Vergonya. Totes les persones que  contestin correctament participaran en un sorteig amb premi segons l’edat  que tinguin:


 Joves d’entre 14 i 19 anys que participin i contestin correctament totes  les preguntes podran optar a guanyar un val de 150 euros per  comprar productes relacionats amb les noves tecnologies.


 Participants de més de 18 anys que encertin totes les qüestions  podran optar a guanyar una pernocta -amb sopar i sessió d’spa inclosa per a dues persones- en un hotel ubicat en un dels 13 pobles  de la Manco.


Paral·lelament, a l’hora d’esbarjo dels diversos centres educatius de  secundària –ubicats a la zona de la Mancomunitat- es faran activitats per  desmitificar els mateixos aspectes que es tracten en els vídeos que formen  part de la campanya. La tasca es portarà a terme des dels diferents Punts  d’Informació i Dinamització en Centres Educatius de Secundària (PIDCES).

Es podrà accedir al sorteig des del compte d’instagram de Poca Vergonya a  partir del dilluns 20 de novembre.. Cal tenir en compte que si s’han vist els  diversos que es publicaran a l’instagram de la Mancomunitat i la comunitat  Poca Vergonya –entre el 13 i el 19 de novembre es tindran més opcions per  encertar.


El programa El Rusc –que inclou Poca Vergonya- compta amb el suport  econòmic del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i  la Diputació de Barcelona per prevenir les conductes de risc.  Normes de participació per accedir al sorteig a partir del 20 de novembre
 Cal tenir 14 o més anys.
 S’ha de seguir el compte d’instagram @mancoplana i  @poca.vergonya.
 Comentar un aspecte que et faci poca vergonya sota un dels vídeos  publicats etiquetant-hi una persona usuària d’instagram.

 

Contestar correctament el qüestionari en línia que podreu trobar a l’enllaç  del perfil Poca Vergonya a partir del 20 de novembre.

 

Darrera actualització: 9.11.2023 | 13:45