A Balenyà s’ha dut a terme el “Programa RESPIRA”

Dimecres, 5 de juliol de 2023

El ‘Programa Respira’ és un programa d’educació emocional i benestar destinat a promoure la salut emocional de les persones organitzat per la Regidoria de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament d’Hostalets de Balenyà i la Mancomunitat La Plana. Ha estat conduit per Monti Serra, especialista en Benestar Emocional.

Aquest programa s’ha estrenat a Balenyà aquest curs 2022-23, amb molt bons resultats i acceptació, i l’aposta de l’Ajuntament és donar-hi continuïtat a partir del setembre. És un programa validat per l’experiència de municipis propers que el porten a terme des de 2017.

En total hi ha participat tretze persones derivades per diferents professionals i/o agents comunitaris dels Serveis Socials i personal sanitari del CAP. El programa proposa un entrenament setmanal per a persones que pateixen alguna patologia a nivell físic o psicosomàtic com estrès, ansietat, depressió, situació de vulnerabilitat, càrregues, etc. L’entrenament facilita que els i les participants puguin assolir competències emocionals a partir d’estratègies, eines i recursos i així augmentar el seu benestar emocional, amb un major apoderament i autonomia per afrontar els reptes positivament i prevenir possibles recaigudes a nivell de salut, millorant també la seva qualitat de vida. El programa Respira segueix el model pentagonal de competències emocionals de Bisquerra i Pérez Escoda (UB).

Les participants, que en el cas de Balenyà han estat totes dones, valoren un increment del seu benestar emocional i una millora de la seva salut un cop finalitzat l’entrenament. Així mateix, han ampliat la xarxa d’amistats i incrementat l’autoconeixement aconseguint una millor gestió de les emocions i apoderament. Es recullen testimonis com:” El programa t’ajuda a treure la negativitat, les pors ,la teva ansietat. Necessito ajuda i m’ha anat molt bé”, “La unió entre dones sempre funciona”, ”.He trobat més equilibri i puc connectar millor amb els altres. Descanso més bé”.

Destacar també que el 100% de les participants volen continuar amb l’entrenament i repetirien en una 2ª edició. En aquesta línia doncs, des de l’Ajuntament i la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, preveuen engegar al setembre un nou curs amb noves sessions d’entrenament

Darrera actualització: 5.07.2023 | 12:50