II Cicle de patrimoni i memòria- Rutes culturals per Balenyà 2022

Diumenge, 6 de novembre de 2022 de 09.00 h a 14.00 h

Després de l’èxit aconseguit en la primera edició de les Rutes culturals que es van realitzar l’any passat, enguany es tornarà a organitzar el II Cicle de patrimoni i memòria amb la voluntat de promocionar el patrimoni natural, històric i arquitectònic de Balenyà.

Diumenge, 6 de novembre de 2022

Ruta de l’aqüeducte de Barbat i el Casal de Balenyà

L’antiga vil·la rural o gran propietat de la família Balenyà comprenia tota la capçalera del riu Congost i s’estenia des de Barbat, fins Robanyà i Fontderola. El Casal de Balenyà s’erigia entre els masos de l’Atalaia i l’Homet en un petit puig anomenat Castellot de l’Atalaia o Puig de l’Alsina. En Bernat I de Balenyà i la seva esposa Elisenda, seran els darrers senyors d’aquest important llinatge.

Hora i lloc de sortida: a les 9h a la plaça Josep Espona

Les rutes tenen una durada aproximada d'entre 2 i 3 hores i són aptes per a tothom. Igual que l’any passat, estaran guiades per Pere Vargas, professor de secundària, veí del poble i un gran coneixedor del patrimoni local.

Al igual que l’any passat, les persones que participin a les 3 excursions rebran un petit obsequi.

A diferència de l’any passat, enguany no cal inscripció prèvia i tant sols es necessari presentar-se a l’hora indicada al lloc indicat.

Caldrà portar calçat còmode per caminar i aigua.
 

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Plaça Josep Espona

Darrera actualització: 26.09.2022 | 10:57

Imatges