Ramon Roig Soler

Regidor de Hisenda,Transició energètica, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.

Junts per Balenyà

Va néixer el 1965 i va viure la seva infantesa a Balenyà, on ha retornat des del 1995. Es casat i pare d’un fill.

És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i ha realitzat els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat professor de la Universitat de Vic, de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és el Director del Servei d’Estudis d’una entitat financera catalana.

Del 1989 a l'agost del 1992, va ser economista titular al Servei d'Estudis de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona "la Caixa". Combinant les dues tasques, entre el 1991 i el 1993, fa de professor associat a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat Pompeu Fabra.

Del 1992 al 1997 exerceix diferents funcions a la Universitat de Vic, primer com a professor de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials d'Osona (EUV), posteriorment com a Sots-Director i el 1997 en funció de Director de Comunicació de la Universitat de Vic.

Des del 1997 al 2014, desenvolupa la seva tasca al Servei d'Estudis de Catalunya Banc, del qual n'és actualment el Director.

Des de març de 2014, és Director General de Clade i Sotsdirector (Director Financer) de Cooperativa Plana de Vic.

Ha publicat diferents estudis per al Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, dins de la col·lecció "La indústria a Catalunya", en col·laboració amb Antoni Lladó. Va realitzar un estudi sobre "La detecció d'oportunitats comercials" per a les viles de Manlleu i de Torelló, i un estudi sobre “Índex d’Intensitat comercial de la ciutat de Vic”, en col·laboració amb Noemí Morral i Antoni Lladó. Sobre aquest darrer treball, en va publicar un article a Revista Econòmica de Banca Catalana, on posteriorment va publicar també un segon article amb el títol "Osona 1991-1996: renda per càpita, productivitat i ocupació".

Ha publicat un cas pràctic a la revista de gestió empresarial Harvard Business Deusto, sobre "La Farga Lacambra" i ha elaborat l’estudi “El Coste de los accidentes de tráfico en España en 2004. Una consideración especial de la accidentalidad entre los jóvenes”, per a la Fundació RACC.

Professor del seminari "Catalunya en una economia internacionalitzada" a la Universitat d'Estiu Catalana, a Prada de Conflent.

Ha estat assessor d'empreses de la comarca, amb una especial dedicació a la Cooperativa Plana de Vic, amb el desenvolupament d'un pla estratègic.

És president del Club Natació Centelles i participa en l’organització del concurs de pintura ràpida de la Festa Major d’estiu.

Li agrada molt treballar a l’hort i les seves grans aficions són la bicicleta i la muntanya.

Telèfon: 938 898 385
Adreça electrònica: rroig@balenya.cat
Darrera actualització: 14.02.2022 | 17:00